Veckoinfo v 40

                                                    Veckobrev 40
I veckan har vi jobbat med vårt tema rymden. Vi har blivit uppdelade i grupper om olika saker som handlar om rymden.

Vi har också jobbat med volym. På volym har vissa av eleverna jobbat med att mäta hur mycket vatten som får plats i till exempel en flaska eller burk. Vi har även gjort gemensamma saker på activeboarden och jobbat i matteboken.

På idrotten har vi spelat bandy.

På träslöjden har vissa gjort färdiga sina namnskyltar och de andra har gjort smörknivar. Jag älskar träslöjd (Emmy)

På syslöjden har vi fått sy på maskin. Vi har sytt kuddar och tränat på att sy mönster.
Jag tycker det är jättekul med syslöjd fast ibland händer det lite olyckor. Idag råkade jag trampa på en nål! (Linnea T)

Av Emmy och Linnea T.

Idag fick vi höra av busschauffören att det var stökigt på slöjdbussen i morse. Vi kommer att prata med barnen på måndag om detta. Det är ett erbjudande att få åka buss till slöjden och det är viktigt för allas säkerhet att man sitter ner på bussen och sätter fast bältet. Det är absolut förbjudet att stå upp i bussen! Vi är tacksamma om ni vill prata med alla barn om detta hemma också. Fungerar inte detta kan det bli så att man får gå till och från slöjden. Detta innebär också då att någon vuxen går med barnen vilket går ut över de barn som är kvar i klassrummet.
Någon har undrat när vi ska göra nationella prov. Det kommer vi att göra under mars, april och maj månad. Det är många delprov som ska göras, vi vet ännu inte hur de ser ut i år eftersom de är omarbetade med utgångspunkt från de nya läroplanerna. Vi vet inte hellre ännu hur många delprov det är. Vi kommer att planera in provtillfällen när det passar in i den övriga verksamheten. Planera inte in någon längre ledighet utanför loven då, det blir ändå svårt att få ihop allt.
Onsdag 26 oktober har hela skolan gemensam temaavslutning på vårt rymdtema.
Mellan kl.16.00-18.00 kommer vi att hålla på, då är ni alla välkomna!
Mer information kommer längre fram.

Vi önskar alla en skön helg!
Katharina Eva Andreas