tisdag 10 april 2012

På gång igen

Ingen läxa till tisdag 17 april! 
Engelskläxan är till tisdag 24 april:
Läs igenom och öva på orden som handlar om vanliga och ovanliga husdjur.
Fyll i vilket som är ditt favorithusdjur och varför du tycker om just det husdjuret, på det andra läxpapperet. Det finns en hel lista med beskrivande ord d.v.s. adjektiv på det andra läxpapperet. Läs även igenom och öva på dessa adjektiv.
Det går bra att välja andra adjektiv än dem i listan för att beskriva ditt favorit husdjur, om du hellre vill det. Jag förhör er på husdjur och adjektiv nästa engelsklektion.
M.v.h. Lena Hutchinson

Idag hade bara ena gruppen engelska, den andra gruppen kommer att ha sin engelska nästa tisdag. Därför blir engelskläxan till tisdagen därpå för alla.
Vi pusslar för att få ihop alla nationella prov och allt annat, av den anledningen blir det så.
Idag startade vi med proven i svenska. Vissa prov ska utföras i mindre grupper och vissa i helklass.




Så här kan det se ut när vi har prov. För att alla ska få lugn och ro möblerar vi om lite. När man är klar tar man sin bok och läser, så är det tyst tills alla är klara.


Under påsklovet har det hänt lite saker i krukorna på fritids. De små fröna som sattes i väldigt fina "tidningskrukor" har vuxit upp och är nu fina plantor.
Vi kommer att göra ett experiment med dem för att se om det är någon skillnad var man "växer upp". En del krukor kommer att stå i ett österfönster, en del i ett västerfönster.
Kan det vara någon skillnad?
Vi får väl se...................



I morgon är det elevens val, det ser vi fram emot. Onsdag och torsdag denna veckan samt måndag, onsdag och torsdag nästa vecka ägnar vi all tid åt detta. Vi berättar mer om detta efterhand som arbetet fortskrider. Som vanligt får ni följa vårt arbete här på bloggen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar