onsdag 1 februari 2012

Bokredovisningar



Nu redovisar vi julböcker för fullt. Barnen läser, skriver, tränar och redovisar sedan sin bok för klassen. Vi filmar en del och sedan får barnen se sin egen redovisning. Det känns alltid konstigt att både se och höra sig själv. En del tycker det är ok att lägga in det på bloggen, andra inte. Det måste naturligtvis barnen få avgöra. 
Vi riggade upp iPaden på en stol och filmade med den idag. För att sedan koppla in den på ActiveBoarden för att kunna titta på redovisningen. Tekniken satte fart på kreativiteten, bilden kom upp men så klart inte ljudet. Lös problemet! Hur gör vi? Andreas iväg efter en sladd att koppla till högtalaren och Filip iväg på annat håll efter högtalare för att koppla ihop allt. Vi löste det!                                 

Det finns mycket intressant att lära sig om forntiden, vi tittade på några filmer idag också och diskuterade sedan om det finns något vi idag kan ha kvar som härstammar från den tiden. 
Kan det vara så att ordet "gravsten" kommer av att man byggde gravar av stenar på stenåldern? 
Vad gör en arkeolog? Hur kan man se om det var en man eller kvinna? 
Många frågor och svar blir det när vi jobbar med forntiden. 
                                           OBS!!! I morgon åker vi skridskor OBS!!!

1 kommentar:

  1. Vilken trevlig redovisning av tjejerna! Så nyttigt att redan nu lära sig att stå framför en massa människor och berätta något. Det kommer de ha massor av glädje av i framtiden! Mer sånt!

    SvaraRadera