onsdag 8 februari 2012

Thomas på besök

Ludvigs pappa var hos oss idag, det var mycket intressant och bra att få höra någon annan prata om samma sak som vi ofta pratar om, men med andra ord, andra bilder och annan röst.
Ludvigs pappa är polis och han berättade för oss hur hans jobb är och en del av vad han gör på sitt jobb.






För vem gäller lagen?
Fast man är vuxen får man inte bestämma själv, det finns lagar som alla måste följa. I skolan finns det regler vi måste följa, i lekarna finns det regler och det går egentligen ut på samma sak, att det ska fungera.







Barnen hade många frågor och Thomas svarade tålmodigt på så många han hann med. Han berättade och visade bilder på många olika poliser, den som nog fick flest sympatier var den fina polishunden.


Han avslutade med att berätta om sina kläder och utrustning han måste ha på sig när han jobbar, inte alltid, det beror lite på vad han gör.
Den här skyddsvästen väckte stort intresse, den är riktigt tung. Vi gissade vikten på den, 20 kg-4 kg var gissningarna på.
Han berättade också att när han har hela sin utrustning på sig väger den totalt ca 30 kg, den ska man ibland ha på sig när han springer...... 30 kg, hur mycket är det?
Hur mycket väger du, frågade vi ett av barnen.
Jag väger 30 kg, sa hon. Oj!                              

Tack så mycket Thomas!

Är det någon av er föräldrar som vill komma till skolan och berätta om er arbete är ni väldigt välkomna!

1 kommentar:

  1. Tack skall ni ha för att jag fick komma. Det var roligt att vara hos er! Jag har sällan sett så många händer i luften under en och en halv timme! Fortsätt att vara glada, nyfikna och frågvisa, då får man veta mycket! Thomas =)

    SvaraRadera