torsdag 8 mars 2012

Information om de nationella proven


Oj vad det blev stora fina klot på fotbollsplanen idag. Fin kramsnö och många barn så blir det snabbt både snögubbar och snögrottor. Inte blev barnen besvikna för att det kom lite snö inte, nejdå, fram med tefaten igen och upp i backen. Det är vår på riktigt, det är precis så här det är och kanske ska vara.

Nästa vecka börjar vi med de nationella proven. Alla årskurs 3 i hela landet genomför dessa.
Alla treor får ett informationsbrev från Skolverket i pappersform med hem om detta, vi har också lagt in samma brev under fliken "Infoblad" i högerkanten.
Vi sätter igång direkt nästa vecka med proven. Vi kommer att genomföra minst två - tre delprov varje vecka eftersom det är ganska många delprov som ska göras.
När samtliga prov är genomförda och rättade kommer vi att erbjuda er tid för utvecklingssamtal för att informera er om ert barn resultat.
Som jag skrev tidigare har vi fått nya direktiv angående elevs ledighet under denna period. Vi kommer inte att bevilja någon ledighet under provperioden. Samtliga prov är obligatoriska och det är viktigt att barnen är i skolan så de har möjlighet att genomföra provet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar