fredag 25 maj 2012

Forntidskvällen och recept

Tack för en mycket varm och trevlig kväll!

Jag frågade barnen vad som var bäst med kvällen. Kan ni gissa vad de sa?


Det var flera igår som ville ha receptet för Rice Krispie Squares. Det är en bakelse som är väldigt enkel och är nötfri, äggfri, mjölkfri och glutenfri! Och så behöver man inte baka den i ugnen.

Rice Krispie Squares

3 msk fett - smör, bakmargarin eller Mjuka Milda
1 paket 300 g marshmallows
1.5 L Rice Krispie flingor (ca halva 375 g paket)
300 g choklad (om så önskas)

1. Smält smöret i en STOR kastrull. Lägg till marshmallows och rör om tills det är helt smält. Ta bort från plattan.

2. Lägg till Rice Krispie flingor och rör om tills det är välblandat.

3. Smörja in en bakform ca 22 cm x 35 cm. Häll upp Rice Krispie smeten och sprida jämt med en sked. Ta gärna lite smör på skeden. Tryck inte ner för hårt. Ställ formen i kylskåpet ca 1 timme, eller häll på choklad (se nedan).

4. Om önskas, smält 300 g choklad in ett glasskål i mikron, ta 15-20 sekunder i taget och rör om, tills all choklad har smält. Sprida jämt ovanpå Rice Krispies och ställ i kylskåpet ca 1 timme.

Skär sedan i 24-30 små rutor. För bästa resultat använd färska marshmallows. Smakar bäst om man gör det samma dag som man äter det. Kan förvaras i kylskåpet flera dagar om man förvarar i en tättsluten plastburk.

Bon apetit!

/Andrea :)

1 kommentar:

  1. Pia Söderberg25 maj 2012 kl. 12:33

    Tack för er supertrevliga presentation av forntiden. Så mycket ni har lärt er, man blir så imponerad!

    SvaraRadera