tisdag 15 maj 2012

Resultaten på väg

Läxa till tisdag 22 maj: Läs igenom papperet som handlar om Beatrix Potter tillsammans med en vuxen. Titta gärna på filmen om Peter rabbit ännu en gång. Den finns på 'Youtube.com' under rubriken Peter rabbit 1-4. 
Svara sedan på frågorna om handlingen i sagan. De finns längst ner på läxpapperet. 
Det är inte meningen att ni ska förstå precis allt som sägs i filmen, men vissa ord och meningar kommer ni att känna igen. 
Handlingen kan ni förstå mycket av genom att se på filmen och då kommer de engelska uttrycken och meningarna i sina rätta sammanhang, vilket är en mycket bra övning. 
Det finns även andra sagor av Beatrix Potter som ni hittar i högerspalten på 'Youtube'. Hoppas att ni är intresserade av att titta på fler av dessa sagor så småningom. Det blir en bra övning för er engelska
M.v.h. Lena Hutchinson

Barnen kommer inte att ha några andra läxor under de fyra veckor som är kvar på terminen.

Torsdag 24 maj kl.18.30 - ca 20.00 kommer ni att bli inbjudna till barnens redovisning av forntiden.
Barnen har gjort olika typer av redovisningar som de gärna vill visa er.
Inbjudan kommer i morgon!

Igår var många av er på informationsmöte om kommande läsår. Vi har redan tidigare pratat med både de lärare barnen kommer att ha nästa år och även de lärare som har nuvarande åk 3 på Svalebo angående de nya grupperna.
Vi kommer att göra på samma sätt på båda skolorna och kommer sedan att träffas för att diskutera hur grupperna ska sättas samman för att få så jämna grupper som möjligt. Sammansättningen av grupper kommer vi att titta på utifrån den pedagogiska verksamheten. Alla barn kommer att få önska tre kamrater och så långt det är möjligt tar vi hänsyn till deras önskemål. Dessa grupper kommer förhoppningsvis att bli klara innan sommarlovet.

Vi har nu börjat skicka hem resultaten på de nationella proven. De kommer efterhand som vi får information från er på vilket sätt ni önskar få resultaten.
Vi försöker vara så tydliga som möjligt med detta men är ganska styrda enligt instruktioner. Detta är också bra för då går det till på samma sätt överallt, vilket är ett av syftena med dessa prov.
Hör av er om det är något som är oklart.
MVH Katharina och Eva


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar