onsdag 2 maj 2012

Botaniska trädgården, läxa och information


Imorgon, torsdagen den 3:e maj, åker Spindlarna, Christina och Eva till Lund. Vi ska gå på Botaniska trädgården.

Vi åker buss kl. 8.38 och är tillbaka i skolan vid halv 1, vilket innebär att  vi  äter lunch något senare.

Vi vill att barnen har med sig frukt. Även en flaska med vatten kan vara bra med tanke på det varma vackra vädret vi fått.

Till alla 3:e klassare
Välkomna på visning i Botaniska trädgården!

Lunds universitets Botaniska trädgård inbjuder, med hjälp av Sparbanksstiftelsen Öresund, alla tredjeklassare i Lunds kommun med omnejd, till ett kostnadsfritt guidat besök under 2012.

Har du ätit någon växt idag?
Vi tittar närmare på vår mat. Hur växer till exempel ris, banan, potatis, kanelbullar och vaniljglass? (i växthusen/utomhus)


Läs igenom och öva på orden som handlar om vanliga och ovanliga husdjur. Fyll i vilket som är ditt favorithusdjur och varför du tycker om just det husdjuret, på det andra läxpapperet. Det finns en hel lista med beskrivande ord d.v.s. adjektiv på det andra läxpapperet. Läs även igenom och öva på dessa adjektiv. Det går bra att välja andra adjektiv än dem i listan för att beskriva ditt favorit husdjur, om du hellre vill det. Jag förhör er på husdjur och adjektiv nästa engelsklektion. M.v.h. Lena Hutchinson
Idag fick alla barn två lappar med sig hem, inbjudan till föräldramöte (som redan ligger på bloggen under tisdag 24 april) samt information om Kalvinknatet.
Detta besök kommer även vargarna att göra torsdagen den 24 maj.

Läxa till tisdag 8 maj:











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar