fredag 21 oktober 2011

Lego city space, klassråd, jorden snurrar och veckoinfo


Inom vårt rymdtema har några av barnen gjort en egen film. De har byggt, skrivit manus och filmat helt på eget initiativ och organiserat allt själv.


På klassrådet idag lyssnade vi på de olika förslag som kom upp igår på de samtal vi hade i grupperna. Barnen har mycket bra lösningar och vi är alla egentligen väldigt överens om hur det ska vara.
Det som hänt är att det varit en del bråk på fotbollsplanen och bland tjejerna har de varit svårt att komma överens. Därför vill vi gärna prata om det innan det blir några större problem av det, så länge problemen är små går de lättare att lösa.
På skolan finns en fin modell som visar hur jorden snurrar runt solen samtidigt som månen snurrar runt jorden. Den tittade vi på idag och vi har en grupp som ska få berätta mer om det på onsdag.
Barnen är i full gång att avsluta sina rymdtexter. Vi har några barn som har skrivit veckans infoblad, det ligger som vanligt i högerkanten här på klassbloggen. Någon skrev inbjudan till onsdagens temaavslutning.

Välkomna på skolans gemensamma avslutning av rymden.
Onsdagen den 26 oktober 16:00 – 18:00.

Ni kommer att se våra arbeten om rymden.
Treornas föräldrar är också välkomna på enkel fika i vårt klassrum.
I treornas klassrum kommer vi hela tiden mellan kl. 16.00-18.00 att visa våra arbeten, med uppehåll mellan kl.16.00-16.45 då vi är i studiehallen.
Då har vi har en gemensam avslutning med alla klasserna på scenen:

16:00 – 16:15.
börjar 1:orna och 2:orna som ska sjunga 3-4 rymdsånger.

16:15 – 16:30
ska vi treor ha en Google Sky visning och visning av ”Jorden snurrar”

16:30 – 16:45
ska F-klassen sjunga 3 rymdsånger.

Hälsningar treorna.

1 kommentar: