onsdag 19 oktober 2011

Rymden och räknesagor

Vissa dagar blir det mer tid att jobba med sitt arbetsschema, en sådan dag var det idag.
Vårt arbete om rymden är i full gång, de flesta faktatexter är nu klara. Vi kommer att göra ett gemensamt arbete av allt och presentera det för er föräldrar nästa onsdag när hela skolan har gemensam rymdavslutning.
Barnen har gjort egna räknesagor, de kopierar vi upp och jobbar med under veckan. Denna typ av mattteuppgifter behöver vi träna mycket på.

Lilla Författarskolan som vi började med tidigare jobbar vi nu vidare med. Stor bokstav när man börjar en mening och punkt när meningen är slut är viktigt. Att få struktur i sin berättelse och att läsa igenom sin egen berättelse är det vi poängterar mest just nu. Även att reflektera över hur ord stavas är viktigt. Naturligtvis behöver man inte kunna stava till allt, men det är bra att man tar reda på hur det stavas när man är osäker.
Det är samma punkter som återkommer hela tiden.

I morgon ska vi gå till biblioteket och låna böcker. Treorna behöver komma iväg och låna lite andra böcker, på så vis blir det mer inspirerande att läsa. Läsa, läsa, läsa, det är så viktigt att öka på sin läshastiget. Det ökar läsförståelsen och då blir det också roligare att läsa böcker. Då ser man också fler ord, vilket gynnar skrivandet och stavningen. Allt hänger ihop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar