onsdag 5 oktober 2011

Tankekarta, faktatext, tennis och gräsklippning

 



Tankekarta
OBS! I morgon är en kompetensutvecklingsdag.
Skolan och fritids är stängda.

Lässtunden på morgonen är en bra start på dagen. Om barnen har böcker hemma som de vill ta med till skolan och läsa får de väldigt gärna göra det. Ibland är det svårt att hitta någon bok i skolan som man vill läsa. Kanske håller man på med en bra bok hemma, då kan man ha den i väskan, så kan den åka med fram och tillbaka varje dag.
En enkel variant av tankekarta är bra att kunna göra. Eftersom planeten Venus blev över igår när barnen valde vad de vill jobba med så tog vi den tillsammans idag.
När man gjort sin tankekarta börjar man skriva sin egen faktatext. Man ska skriva så man själv förstår allt och så alla kamraterna förstår vad man vill berätta om. Är det ord som man inte vet vad de betyder får man gärna använda orden men man ska förklara för kamraterna vad de betyder.
Alla fick en enkel text att utgå från, när man gjort det första arbetet får man gärna ta reda på mer i andra böcker eller via de länkar vi har. Så småningom kommer vi att sammanställa allt arbete om rymden, men vi har en bit kvar och mycket spännande att lära oss först.

På eftermiddagen var det dags att spela tennis med Jon. Det är mycket uppskattat. Där finns tennisrack man kan låna, barnen behöver inte ha med egna men naturligtvis får man gärna ha det om man vill.
Några hade mer energi kvar och tog tag i gräsklipparen ute i atriumgården och klippte gräset där. Det blir jättefint där ute. Nu vet ni vem som kan klippa gräset till er hemma när det behövs :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar