onsdag 16 november 2011

Utvärdering, Tv-tablå och gitarrspel

Information från fritids: På måndag är det cykelutflykt. Man tar med sin cykel och cykelhjälm!

När vi började vårt arbete om rymden hade barnen många frågor de ville ha svar på. De frågorna gick vi tillbaka till idag och gick igenom dem på nytt.
Har vi fått svar på våra frågor? Vad har vi lärt oss?
När var det vi började? Vi kan gå tillbaka här på bloggen och följa hela arbetsområdet, här hittar vi också alla våra frågor (onsdagen den 21 september).
Det var intressant att höra vilka resonemang det nu blev av en del frågor. Vi har lärt oss massor!
En del frågor kunde vi naturligtvis inte ge något klart svar på, det kan ingen! Därefter utvärderade vi vårt arbete genom att göra en "fyra hörn"-övning. Då måste alla ta ställning och tycka något, också nyttigt ibland. Det går inte att bara koppla bort sitt eget ställningstagande, däremot kan man tycka "jag vet inte".
Ni får be barnen berätta vad en "fyra-hörn"-övning är.
Efter fruktrasten gick vi igenom hur man kan tänka när man ska avläsa digital tid på förmiddagen och eftermiddagen. Även här kan man tänka på olika sätt. Bara man hittar ett sätt som man själv förstår och lätt kan använda så är det jättebra. Det ska fungera i verkligheten.
Fredagsmys vid tv-n är verklighet för de flesta. Vi tänkte oss att det är fredagskväll och vi ska ha en tv-kväll.
Alla fick skrivna instruktioner, klockor att titta på (samma som de fick hem i läxa) samt tv-program från fem kanaler. Utifrån detta skulle man sätta ihop sin egen tv-kväll, gärna skriva och berätta om man tog en paus och vad man ville ha att äta eller liknande.
Tv-tablå
Efter lunchrasten tittade vi på Lilla Aktuellt
Ett intressant nyhetsprogram för barn. Vi passade också på att titta en stund på Lilla Sportspegeln. En del av barnen följer dessa program på tv-n och är intresserade av att veta vad som händer. Mycket bra program som också kan leda till intressanta diskussioner.
GitarrPå fritids var det gitarrspel idag. Andreas visade hur man gör när man ska stämma gitarren, inte helt lätt men man kan använda lite hjälp för att få det bra. Så roligt att få lära sig spela gitarr.
                                                    Vi fick ett mycket trevligt mail idag:

Vi hälsar Idalaskolans klass 3 välkomna till Svaleboskolan (Gamla skolan) 
Onsdagen den 23 november kl 09.30
Vi tänkte visa er skolan och sedan matsalen där vi äter lunch tillsammans.
Ta gärna med er frukten så äter vi den på rasten.
Vi ses J






  

                                            




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar