fredag 25 november 2011

Veckoinfo, klassråd, berättelser, Lucia och julpyssel

Storybird har inspirerat många att komma igång att skriva. Det var full aktivitet på Storybird idag och vi hörde att några redan satt igång att skriva berättelser hemma också. Även de som i vanliga fall inte är så glada för att skriva kom igång. Där finns massor av inspirerande bilder och då kommer fantasin igång.


Eva har en låda full med mycket fina bilder som inspirerade några andra att
skriva. Bilder är så viktigt!
Fluffi som träffar vänner! Av:Thea on StorybirdHär kommer fler beskrivningar att lista ut:Filip tänker på en sak:Den är ofta röd.Den är beskrivning på den.Den är upphängd.Det är bilder på den.Den har snöre.Den används inte ofta.Johanna tänker på en sak:Den är svart och blå. Man kan öppna den.Man kan stänga den.Man kan ha saker i den.Den är röd och prickig.Den är färgglad.Alexander tänker på en sak:Den är rektangulär.Man använder den sällan.Det finns en gubbe på den.För det mesta är den grön.Det finns bara en.Den är lite vit.(Ledtråd; man ska beskriva en sak som finns i klassrummet)Klassråd har vi varje fredag. Idag var Alexander sekreterare och Tindra ordförande. 
En av punkterna vi tog upp idag var Lucia. Alla barnen har lämnat in önskemål och förslag om hur vi ska fira Lucia. Måndag den 12 december kl.18:00 går vi Lucia för er föräldrar. Detta kommer vi att skicka hem inbjudan till och mer information om, det kommer i pappersform på måndag. Tisdag den 13 december går treorna Lucia, enligt tradition, för alla på skolan. Det är trevligt att bevara en del traditioner. 
Vi närmar oss julen i ett raskt tempo. På fritids var de i full gång att göra pepparkaksljuslyktor. Det luktade så gott och de blir så fina. Man blir nästan sugen på en ljuslykta! Ha en trevlig 1:a adventshelg och julskyltningshelg!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar