tisdag 24 januari 2012

App-letare på vår iPads

Matte1Matte2 På våra iPads har vi en hel del matteappar, en del av dessa är liteversioner. Det finns en hel del appar att välja på och nu när vi fått denna spännande möjlighet att få ytterligare digitala lärverktyg att använda oss av vill vi ha barnen med i detta.
De ska inom det område vi jobbar med undersöka de appar som finns på iPaden. De ska ge varandra och oss information om en app de hittat som tränar det vi just nu håller på att arbeta med.                          

Förra veckan undersökte vi appar för att träna multiplikation, nu är det appar som tränar addition och subtraktion med tal upp till 10000.                    

En del av de appar vi har är så kallade liteversioner eller testversioner. Vi testar och barnen får ge sitt utlåtande om appen, tycker vi att den är bra kommer vi att köpa fullversionen. Detta är väldigt roligt och stimulerande, både att jobba med iPaden och att kritiskt granska det utbud som finns.
Vi tar tacksamt emot app-förslag från er föräldrar om ni hittar appar som är bra. Här är de appar vi fram till idag har att utforska.
Alla får vara med!
Matte3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar