torsdag 12 januari 2012

Bollen rullar igen...och engelskläxa

Läxa till tisdag 17 januari:
Till nästa vecka har barnen endast läxa i engelska, inget annat.

Engelska: Repetera sagan  'The very hungry caterpillar' av Eric Carle (den längre versionen 6.12 min.)Titta, lyssna och försök att följa med i texten på läxpapperet som jag gav er. Det är inte hela världen om ni inte kan följa med i texten helt och hållet, huvudsaken är att ni snappar upp en del uttryck och meningsbyggnader ifrån texten. Skriv sedan ner de glosor som står i spalter längst ner på papperet; veckodagar, frukter o.s.v. översätt till svenska och lär er dem tills nästa gång.
Lycka till! M.v.h. Lena Hutchinson

Alla är samlade igen och fotbollen rullar på som vanligt och det är full aktivitet på fotbollsplanen. Det är härligt att se alla fotbollsspelande pojkar i trean som i stort sett varenda rast är i full gång med fotbollen. Visst blir det konflikter emellanåt där och det är inte alltid lätt att följa de regler som gäller på fotbollsplanen. Oftast går det att lösa ganska bra, ibland får vi vuxna hjälpa till, sen spelar de vidare.

Idag började läsa om forntiden. Vi började med istiden för att få inblick i hur det såg ut i Sverige då och följde issmältningen och vandringen norrut efterhand som isen smälte. Att isen var så ofantligt tjock och att det tog så lång tid innan den smält är svårt att föreställa sig. Vi stannade upp emellanåt och diskuterade, saker som man idag inte ens skulle kunna tänka sig, som man då kanske var tvungen att göra.
Vi läste högt ur "När människorna kom...", en mycket bra historiebok för barn. Eftersom det är mycket fina och talande bilder i boken hade vi kopierat så vi kunde projicera bilderna på ActiveBoarden. Det blir som att läsa saga med storbildsskärm, mycket bra, och alla kan se bilderna och få en helt annan förståelse.
Idag fick barnen också sin nya mattebok, vi kopplade ihop mätningen i den med mätningen i den "gamla" boken och jobbar med detta samtidigt.
Om man vet att ordet "kilo" = tusen är det mycket lättare att komma ihåg att 1 km = 1000 meter.
Kommer man också ihåg att ordet "centi" = 100, kommer man lättare ihåg att 1 m = 100 cm.
Vi kommer att jobba parallellet med båda böckerna ett tag, när den gamla är helt klar går vi vidare i den nya.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar