måndag 23 januari 2012

Se upp i backen!



 Vintern kom och det var full fart i backen på rasten. Det är en stor fördel att ha en bra backe PÅ skolgården. Solen sken och alla barn var glada att äntligen få lite snö att åka på. 
Efter första rasten fick vi ta en diskussion och i demokratisk anda bestämma var på backen man inte får åka, någonstans måste det vara fritt så man kan gå upp. 
Barnen fick komma med förslag och efter ett tag kom vi fram till tre alternativ. Vi röstade och kom fram till att den smala delen på backen som vetter mot gröningen åker man inte på. 
Några av treorna fick uppdraget att gå runt till de andra klasserna och höra med dem om de tyckte det var ok. Om treorna som är störst på skolan vet hur man gör och visar det, så gör de mindre barnen likadant.  


Vi håller på att förbereda utvecklingssamtalen, har ni inte hunnit läsa barnens bedömningar på Unikum så gör det, gärna tillsammans med ert barn så de också vet vad där står. Vi kommer att utgå från det och tillsammans med er sätta upp nya mål för ert barn.

Idag har vi börjat jobba med nästa mattebok. Vad kommer vi att jobba med i matte under vårterminen?
På Unikum finns nu den pedagogiska planering som gäller för hela terminen och även vad vi kommer att titta på när vi ska göra bedömning i matte i slutet av terminen. Läs gärna den.

Stenåldern läste vi igenom tillsammans idag, vi hade stafettläsning, det var väldigt bra. Barnen får berätta för er hur det går till.
Utifrån det vi läste idag kommer vi att skriva in fakta om stenåldern på vårt forntidsschema. Vi hjälps åt med detta, det är inte så lätt att klara det annars. Det är också ett bra sätt att lära sig på som barnen kan ha användning av framöver.
Vår forntidsplanering ligger också på Unikum, läs gärna den också, så vet ni vilka kunskaper inom detta område ert barn kommer att få med sig och även hur vi kommer att jobba med det.
Att få lite studieteknik är en viktig sak för deras framtid. Har man lite olika modeller kan man välja vilken som passar bäst, eller välja olika modeller vid olika tillfällen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar