tisdag 10 januari 2012

Välkomna till en ny termin!


Vi hoppas att alla har haft en skön ledighet och önskar alla en god fortsättning på 2012.


Nu fortsätter vi med arbetet i 3:an, sista terminen på Idalaskolan. Vårt övergripande tema denna termin kommer att vara ”Skåne och forntiden”, denna PP, pedagogisk planering, kommer snart läggas ut på Unikum.


I slutet på förra terminen la vi in alla elevernas omdömen på Unikum, hoppas att ni haft tid att titta på dessa tillsammans med era barn. 
Ganska snart kommer vi att starta med utvecklingssamtalen. Tider kommer ni att få från respektive mentor. Om det är något ni vill ta upp på samtalet är det bra om ni skriver in det på Unikum innan. Ni får gärna även kommentera omdömena som finns.


Vi fortsätter med ungefär samma schema som tidigare, barnen går i skolan samma tider som tidigare, alltså måndag-torsdag 8.10-13.30 och fredagar 8.10–13.50. 
De barn som hade träslöjd förra terminen kommer att ha textilslöjd denna termin och tvärt om. Det är samma slöjdgrupper och tider som tidigare. Bussen till slöjden går kl. 07.55.


Läxdagar blir också samma som förra terminen, från tisdag till tisdag veckan därpå.
De som har haft idrott direkt på tisdag morgon, kommer att ha idrott kl.12.20 istället.


I trean ligger nationella proven under vårterminen i svenska och matematik. Dessa prov kommer vi att börja med vecka 11 och fortsätter fram till och med vecka 20. 
Eftersom det är många delprov som ska göras är det inte lämpligt att ta ledigt under dessa veckor. Det är viktigt att alla elever är här på provtillfällena, alla elever ska göra alla prov.


Vi fortsätter som tidigare med att lägga all information gällande 3:an på vår klassblogg; http://idalastreor.blogspot.com


Hör gärna av er om det är något ni undrar, kom gärna och hälsa på oss i skolan om ni har möjlighet.
page1image17248

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar