onsdag 26 oktober 2011

Duktiga barn!!!


(Vill man ha musik till bildspelet drar man reglaget i mitten åt höger.)
Dagen började med en tipspromenad med frågor om rymden som alla barn har hjälpts åt att göra.
Barnen gick två och två, en stor och en liten gick tillsammans. Våra treor gick tillsammans med ett barn från F-klassen, de fick ta hand om dem. De var sååååå duktiga!
Med tanke på hur vädret var idag gick största delen av tipsrundan inomhus. Jag lyssnade på några av våra treor när de så snällt läste frågor för "sitt barn", berättade vad det fanns för svarsalternativ och frågade först dem om de visste svaret.
Det är väldigt roligt när man kan ha gemensamma aktiviteter och alla barnen kan lära känna varandra på ett positivt sätt. Det blev också en rundvandring i hela skolan och alla lärde sig hitta i lokalerna.
F-barnen hade kanske inte varit överallt ännu och faktiskt var det även några av de äldre barnen som inte riktigt visste vilken klass som går i alla klassrummen. Nu vet vi.
Efter lunchen hade vi "genrep" och sist på skoldagen kom Virvla på besök igen. Virvla kommer från rymden och kan inte prata vårt språk, men hon kan läsa vad vi tänker. Hon visste i alla fall vem Marita tänkte på och kunde till och med gå fram och peka på vem det var.
Ja, ja, det är mycket vi inte vet om rymden. Fast idag fick vi veta en hel del när treorna redovisade sina arbeten om rymden. Tack alla föräldrar som hade möjlighet att komma idag, det är alltid roligt för barnen när de får visa vad de gjort, då är det mer meningsfullt att lägga ner tid och arbete på det man gör.
De var jätteduktiga när de redovisade inför så många i eftermiddags. Många var "ganska" nervösa inför eftermiddagen men..........
NI VAR SUPERDUKTIGA!!!

1 kommentar:

  1. Tack för en toppenkväll! Så roligt att se alla duktiga barn, vilken härlig klass! Och TUSEN TACK för att vi får följa era dagar såhär via bloggen-helt underbart!

    SvaraRadera