onsdag 29 februari 2012

Forntiden

Det finns mycket spännande saker att lära sig om forntiden. Idag tittade vi på några filmer som finns på UR, Spår från forntiden, Att vara barn på forntiden och Språk på forntiden. Vi tittar på lite olika filmer i grupperna men när vi tittat färdigt har alla sett samma. Det är mycket bra filmer och ger många bra samtal samt funderingar.



Delar av filmerna kan ni också se om ni klickar in på Spår från forntiden och  Fornnordiska.
Klippen finns också under länken Vetamix forntiden, i länklistan i högerkanten.  Vi jobbade också vidare med våra forntidsmappar som nu ska dekoreras med fina bilder från de olika tidsåldrarna. De blev jättefina!
Vecka 15 (onsdag 11/4 - torsdag 12/4) och vecka 16 (måndag 16/4, onsdag 18/4 - torsdag 19/4) kommer vi att ha Elevens val. Detta blir en fördjupning av de ämnen vi nu jobbar med och slutprodukten av detta jobb blir barnens redovisning av vårt arbetsområde. Här har barnen stora möjligheter att välja olika sätt att redovisa. För att väcka lite idéer och tankar kring detta har vi redan börjat ge förslag på hur man skulle kunna göra.
Här på klassbloggen, onsdag 25 januari, under "Målen med Skåne och forntiden" kan ni läsa om en del förslag på sätt att redovisa.
Hanna är tillbaka igen efter sin långa resa och barnen var jätteglada att se henne igen. Hon är så sugen på att få jobba med matte på iPaden och det är inte svårt att få hjälp med det av något barn. 


Någon annan har försjunkit i sina matteproblem på en annan iPad. Barnen håller också på att skriva recensioner om apparna och det är bara positiva omdömen. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar