tisdag 17 april 2012

Ingen läxa! Mångfaldsveckan

OBS! Läxan i engelska är till tisdag 8 maj!!!
Hela nästa vecka är "Mångfaldsveckan" och då blir det helt andra saker på schemat.
(Då blir det blir ingen engelska, idrott eller slöjd.)
Tisdag veckan därpå är en helgdag, måndag 30 april är en lovdag!

Idag hade vi nationella prov igen. Dagens uppgift var att skriva en berättelse med en "röd tråd" i, att tänka på att meningarna börjar med stor bokstav och slutar med punkt. Att skriva berättelser med "en röd tråd" i har vi tränat väldigt mycket när vi jobbat med Lilla Författarskolan, vilket vi gjort mycket på olika sätt ända sedan i höstas. Vi har några delprov kvar men det börjar närma sig slutet. Nästa vecka blir det inga prov och inga läxor.

Samtliga dagar nästa vecka börjar vi som vanligt kl.8.10 och samlas i klassrummet först innan vi sätter igång med andra aktiviteter. Treorna kommer att vara en del på Svaleboskolan för att vi ska lära känna våra blivande klasskamrater och bli lite hemmastadda på skolan.


Måndag 23 april är treorna på Svalebo hela dagen. Då kommer vi att ha tre olika aktivteter i tre olika grupper. Vi ska dansa breakdance, skapa i lera och arbeta med "vårt land". Alla åldersgrupper har var sitt land i var sin världsdel.


Tisdag 24 april är vi på Svalebo hela förmiddagen, vi äter lunch där och går sedan tillbaka till skolan
Då kommer barnen att få träffa de lärare som ska ha fyrorna nästa läsår samt se på dockteater.


Onsdag 25 april är vi på Svalebo fram till lunch, vi går tillbaka och äter på Idalaskolan.
Då kommer vi att vara i  de tre grupperna som vi var i måndags. Tre aktiviteter under förmiddagen, skapande, vårt land och iPads. Eftersom våra elever har blivit väldigt duktiga på att arbeta med iPad och Svalebo ska börja med detta ska barnen visa dem några olika program som är bra att använda i skolan.
Vi samarbetar med varandra och hjälps åt. Innan vi går tillbaka till Idalaskolan ska alla tillsammans dansa Zumba.

Torsdag 26 april är vi på Svalebo hela dagen. Först har vi ett pass med skapande, vårt land och iPads. Därefter förbereder alla grupperna för eftermiddagens vernissage. Efter lunch är det gemensam avslutning för alla med vernissage och musik från Reverbum.

Fredag 27 april är det vandring. Glöm inte matsäck! Alla barn fick lapp om detta igår. Vi vill påminna om att inte packa inte ner något med nötter eller mandel i och inget godis. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar